De ce este important să stăm acasă în perioada aceasta?

Dragilor, am pus lacătul la poartă și timp de încă 30 de zile nu vom ieși din ogradă și nu vom primi pe nimeni. Este foarte important să fim responsabili de noi și de oamenii dragi… #stamacasa … Respect și un gând bun tuturor celor care lucrează în aceste zile pentru noi!!!

Deși există multe necunoscute legate de pandemia curentă, cercetătorii sunt în general de acord că izolarea la domiciliu a cetățenilor este cea mai bună strategie în momentul de față. Practic, trebuie să evităm, pe cât posibil, să ne îmbolnăvim – nu doar pentru noi înșine, dar și pentru a nu transmite virusul mai departe, și pentru a oferi o șansă cât mai bună sistemului medical. Iar pentru a face asta, este recomandat să evităm contactul cu alți oameni, pe cât este omenește posibil.

Statul acasă are și părțile bune: Bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziție și fă lucrurile care îți plac, dar pentru care n-ai avut vreme până acum. Însă nu uita regulile de igienă. Dacă stai acasă pentru că ești în izolare din cauza unei suspiciuni de infectare cu coronavirus, a ta sau a cuiva apropiat, fie coleg sau membru al familiei, nu te îngrijora. Este normal să ai multe întrebări despre cum te afectează situația aceasta și cum acționează coronavirusul. Discută la telefon cu un specialist sau sună la linia verde 0800 12300 și spune deschis care sunt lucrurile care te neliniștesc. Nicio întrebare nu e „prea copilărească” dacă te îngrijorează foarte tare sau dacă e vorba de sănătatea ta. Dacă ești o persoană vârstnică sau cu boli cronice, cere ajutorul familiei sau al asistentului social pentru a te aproviziona cu produse. Doar un singur membru al familiei poate ieși la necesitate din casă. Evită plimbările care nu-s urgente. Continuă să te speli foarte bine pe mâini, nu-ți atinge fața cu mâinile murdare sau după ce ai atins lucruri pe care le-au atins și alții, ascultă sfaturile medicului și vei fi în siguranță.

Iată câteva lucruri care se recomandă copiilor, ca timpul pe care îl petrec să fie cât mai plăcut:

  • Sunt multe jocuri distractive pe care le poți juca de unul singur sau împreună cu familia. Nu sta prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil. Periodic poți utiliza internetul pentru a vizita muzee, a învăța o limbă străină sau a călători virtual.
  • Ascultă muzică și citește. Consideră timpul petrecut acasă o vacanță neplanificată de care poți să te bucuri.
  • Fă-ți temele și ține legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îți va fi mai ușor să recuperezi lecțiile atunci când te vei întoarce la școală.
  • Fă sport, mănâncă sănătos și cât mai variat posibil. Fructele și legumele au multe vitamine care te mențin în formă și te fac mai puternic în fața bolilor.

Virusul ne afectează pe toți, indiferent de vârstă, rasă, țară, sau situație socială. În fața virusului suntem cu toții o comunitate și depinde de noi să ne comportăm ca atare.

Stai acasă! Totul va fi bine! Vom învinge!

sursa